Arendal Jiu Jitsu klubb - Generell informasjon - Jiu Jitsu

Norsk English  

Kontaktinfo

Klubbtelefon
37098900
Betjent i treningstid (ukedager 17.00 og utover kvelden).

Klubbmobil
91120003
Hele dagen

Epost
AK (Arrangements Komiteen)
GK (Graderings Komiteen)
Styret (Drift)
Web (Internett ansvarlig)
Utstyr (Salg av utstyr)

Hvor er vi?

Vi har laget en liten veiviser for å hjelpe nye medlemmer å finne oss!

Veiviseren finner du her.

Nedlasting

NB! Bruk høyre museknapp og "lagre mål som" for å laste ned Word dokumenter. Bruker du venste knapp åpnes dokumentet i Internet Explorer, noe som kan ta litt tid.

LoginTilfeldig sitat eller ordtak
Jeg ser det, og jeg glemmer det. Jeg hører det, og jeg husker det. Jeg ser det, og jeg glemmer det. Jeg hører det, og jeg husker det. Jeg gjør det, og jeg forstår det
Kinesisk ordatk

Hva er Jiu Jitsu

Jiu Jitsu betyr fritt oversatt "Myk Teknikk", og de som ikke har trent Jiu Jitsu vil kanskje lure på hva man mener med dette. Med myk mener man ettergivende, flytende, slu og så videre. Som eksempel kan en bruke en gren som gir etter når første person tar den med seg, men når han slipper grenen og treffer personen bak, så er den hard og sviende. Jiu Jitsu bruker dette prinsippet, og også en del andre. Vi gir etter for å få motstander ned i bakken og/eller under vår kontroll.

Når det gjelder opprinnelsen til Jiu Jitsu er det en del usikkerhet, legender og sprikende meninger. Vi vet om funn i Egypt hvor kampsport er beskrevet i tegninger. Videre kjenner vi også til at Indiske munker brukte Jiu Jitsu liknende teknikker for å forsvare seg mot tyver. Munkene hadde ikke lov til å bruke våpen, så de utviklet en stilart hvor de brukte hender og føtter, og kanskje vandrestaven sin for å forsvare seg. Dette var i India ca 2000 år før Kristus. Etter tradisjonen "vandret" kampkunsten fra India gjennom Tibet til Kina, hvor det ble hetende Kempo, og hvor Kung Fu utviklet seg. Fra Kina kom Kempo til Japan, hvor den senere ble kjent som Ju Jutsu(eller som vi kaller det: Jiu Jitsu).

Jiu Jitsu er en av de eldste stilarter vi kjenner til. Det som de fleste regner som opprinnelseslandet til Jiu Jitsu er Japan, hvor systemet har vært i bruk i flere århundrer, blant annet av Samuraier. Samuraiene dukket opp i ca 800 etter Kristus. Grunnen til at så mange regner dette som opprinnelsen er at det var Samuraiene som satte teknikkene i system og begynte å perfeksjonere dem. Samuraiene var nemlig en ren krigerklasse. Samuraiene brukte også våpen, som spyd, pil og bue og sverd, i tillegg til Jiu Jitsu.

Teknikkene de trente var kast, fellinger, slag, spark og låser. Men siden Samuraiene var krigere som brukte ganske tunge rustninger hadde man ikke høye hopp og spark slik man kan se i en del andre stilarter.

I løpet av Edo perioden (1603 - 1868) ble Jiu Jitsu satt sikkelig i system, etter 400 år med grundig testing, hvor mange mestere underviste. "Testingen" som vi snakker om var fra 1200 tallet, hvor keiseren i Japan ble avskaffet, til 1600 tallet. I denne perioden var det borgerkrig og teknikker ble raffinert og utprøvd i kamp. Jiu Jitsu hadde sin gullalder fra 1700-tallet til midten av 1900 -tallet, og mer enn 700 Jiu Jitsu systemer dukket opp i Japan i denne tiden.

Men i 1868 ble Samuraistanden oppløst, hovedsakelig fordi regjeringen gjorde det forbudt for Samuraiene å bære sverd offentlig. Regjernigen innførte også på denne tiden en mer solid soial struktur. Etter dette var Jiu Jitsu godt på vei til å bli glemt, blant annet fordi det ble sett på som barbarisk og farlig. Men nå dukket det opp en mann ved navn Jiagaro Kano(Jigoro Kano), han jobbet mye med stilen Judo, som innholder veldig mange av elementene i Jiu Jitsu. Jiagaro fant spor etter Jiu Jitsu helt tilbake til 1600. Aikido dukket også opp på denne tiden og der ble det jobbet mye med store sirkelbevegelser, med Jiu Jitsu som gunnlag. Aikido ble startet av Useshiba Morihei. Det var enklere å få aksept for stilartene Judo og Aikido, som var nye og ikke hadde noen direkte tilknytning til Samuraiene.

Andre verdenskrig har også hatt mye å si for Jiu Jitsu. Etter at okkupasjonsmaktene gjorde kampsport ulovlig i Japan dro mange mestere vestover til Europa og USA for å undervise sine stilarter. Det var ulovlig å trene kampsport i Japan frem til 1951.
Lagt inn: 23.09.2002 23:30:59
 

Ingen aktive brukere.

Aktive gjester: 0

Antall besøkende siden 18.Juli.2002 : Disabled

Application started :