Arendal Jiu Jitsu klubb - Generell informasjon - Budo

Norsk English  

Kontaktinfo

Klubbtelefon
37098900
Betjent i treningstid (ukedager 17.00 og utover kvelden).

Klubbmobil
91120003
Hele dagen

Epost
AK (Arrangements Komiteen)
GK (Graderings Komiteen)
Styret (Drift)
Web (Internett ansvarlig)
Utstyr (Salg av utstyr)

Hvor er vi?

Vi har laget en liten veiviser for å hjelpe nye medlemmer å finne oss!

Veiviseren finner du her.

Nedlasting

NB! Bruk høyre museknapp og "lagre mål som" for å laste ned Word dokumenter. Bruker du venste knapp åpnes dokumentet i Internet Explorer, noe som kan ta litt tid.

LoginTilfeldig sitat eller ordtak
Cats know how to obtain food without labor, shelter without confinement, and love without penalties.
W. L. George

Hva er Budo

Lett oversatt betyr Budo "menneskets kloke vei til å forhindre kamp". Bu betyr Stopp spydet, og Do betyr Levende menneskets vei . Budo er også en fellesbetegnelse på all kampsport som er basert på gamle tradisjoner, f.eks. er ikke Kickboksing og boksing representert.

Et viktig prinsipp i Budo er det å ikke sloss, eller å unngå å sloss. Er god Budo-utøver skal, satt på spissen, kunne gå ut av en kamp seirende uten overhodet å ha slåss. En kan spørre seg hvordan dette kan gå til, og svarene kan være meget enkle! Her er et par eksempler:
  • Unngå steder hvor det er fare for å komme opp i bråk.

  • Ikke ha en provoserende holdning.

  • Narre motstanderen.

  • Skulle en allikevel komme opp i bråk, løp. Det å løpe fra en kamp er ikke å tape.

Dessverre kan man komme i situasjoner hvor man ikke kan komme unna uten å uskadeliggjøre sine motstandere, og det er her teknikktrening kommer inn.

Budofolkets målsetning er å stoppe kampen, ikke å starte den.
Lagt inn: 23.09.2002 23:30:43

Stilarter

Det finnes utallige budo stilarter og systemer, mange av disse har sine røtter fra østen. Har skal vi prøve å nevne noen av de stilartene som finnes å si et par ord om dem. Ettersom det finnes så mange kan du godt komme med forslag til flere stilarter, bare send en mail til Carl Are

Judo

Judo er en japansk kampidrett og består av kast og kontrollteknikker, disse teknikkene er basert på Jiu Jitsu teknikker som Jigoro Kano, grunnleggeren av judo stilarten, satte sammen fra teknikkene til flere Jiu jitsu skoler. Judo er har mange utøvere på verdensbasis og har vært OL- gren siden 1964.

Judo skiller seg fra boksing, taekwondo og en del andre kampsporter på den måten at målet er å få motstander ned i bakken i motsettning til å slå motstanderen ut. Lengden av en kamp kan variere, den kan være over i løpet av noen sekunder eller det kan ta mye lengre tid. Man kan også seire ved at motstanderen gir seg. Konkurranse foregår i vektklasser.


Taekwondo

Taekwondo er navnet på en 2000 år gammel koreansk kampkunst. Tae betyr: hoppe, sparke eller teknikk med foten. kwon betyr: slag eller støt med hånd eller neve. do betyr: kunst, system. Med andre ord kan dette kalles et fot- og håndteknikk-system. Taekwondo har utviklet seg til en international sport, og har i dag har flere enn 18 millioner utøvere i mer enn 120 land verden over.

Aikido

Aikido er en japansk kampkunst som ble satt sammen av Moritheru Ushiba en gang på 1930-40 tallet. Han valgte teknikker som ikke legger vekt på fysisk styrke hos utøveren, men som utnytter angriperens styrke og vekt til sitt forsvar. I stedet for å møte kraft med kraft, glir man unna og styrer motstanderens i den retning man ønsker.

Aikido er satt sammen av tre stavelser: AI (harmoni, både med deg selv og omgivelsene), KI (kraft, som i en slags livskraft) og DO (veien eller måten, jfr juDO...).

Ninjutsu

Ninjutsu er tatt fra tradisjonelle Japanske Ninja kampformer. Stilen innholder mange typer trening for å forberede krigeren på enhver situasjon. Det er ikke lett å finne informasjon siden Japanske myndigheter slettet mesteparten av de historiske beretninger om kampsport på 1900 tallet.

Ninjutsu kommer fra Japan og er ca 1000 år gammel. Den eldste skolen/stilen som fremdeles eksisterer er Togakure ryu ninpo, denne skolen ble grunnlagt av Nishina Daisuke (senere Togakure Daisuke) omkring 1180. Før eksisterte det ca 70 forskjellige stilarter men nå finnes det bare noen få.

Ninjutsu er hovedsaklig en "myk" stilart og innholder såvel bevæpnet som ubevæpnet kamp. Både mental og fysisk trening er viktig. Teknikkene er både lineære og sirkulære og det er både interne og eksterne aspekter ved kunsten. I kamp er hovedprinsippene avstand og kontroll, utøveren vil prøve å unvike angrep for å komme i en fordelaktig posisjon, hvor han ved hjelp av teknikk kan få angriper ned eller i kontroll. En Ninjutsu utøver blir lært å bruke alle sine bevegelser og hele kroppen for å få maksimal kraft.

Mer info:
http://www.bujinkan.co.za/H1.html
http://www.winjutsu.com/ninjakids/nk_history.html
http://www.ninjutsu.co.nz/NinjutsuHistory2.htm

Karate

Karate er et kamp- og selvforsvarssystem som er utviklet over flere tusen år. Først kjent i Kina og kom til Japan via Okinawa. Gichin Funakoshi fra øya Okinawa, satt karate i system i begynnelsen av 1920-årene, han regnes som den moderne karates far. Han kalte karate for Karate-do:
Kara betyr tom eller himmel
Te betyr hånd
Do betyr kunst eller vei
Karate kan altså beskrives som den tomme hånds vei.

Arnis, Eskrima, Kali

Eskrima (også kalt Arnis og Kali) er en kampkunst som kommer fra Filippinene, kampkunsten legger stor vekt på bruk av våpen når en forsvarer seg (slik som pinner, kniver, sverd o.l.). Først når en har mestret å forsvare seg med våpen lærer man om å forsvare seg uten. Stilarten er nasjonalsport på Filippinene.

Man begynner med en pinne som brukes til forsvar, den andre hånden brukes til å gripe motstander. Etter hvert lærer man å bruke to pinner hvor den ene ofte brukes defensivt og den andre offensivt. Man går så videre til kniv og pinne og så videre.

På Filippinene kalles kunsten; Arnis på de nordligste øyene, på de midterste Eskrima, og på de sørligste Kali.

Kung fu

Kung Fu er en gammel kampform fra Kina, men Kung Fu er mer enn bare kamp, det er også en filosofi. Man trener både kropp og sjel, munker har opp igjennom tiden bruk Kung Fu som en del av deres daglige trening.

Opphavsmannen til Kung Fu skal ha vært en Lama fra Tibet. Han kom til Kina, og lærte kineserne kunsten. Den første skolen var pagoden Shaholin i Kina. Der ble de 5 første kinesiske elevene valgt ut og trent i Kung Fu. Siden dro de rundt i landet og lærte opp andre.

Kendo

Japansk sverdkunst med fokus på selvutvikling(-do). Utøves mot partner med shinai(treningsvåpen av skinn og bambuslister) og beskyttende rustning. Konkurransesport hvor treff på ulike områder av rustningen gir poeng ved riktig utført teknikk.

Iaido/Iaijutsu

Japansk sverdkunst med fokus på selvutvikling(-do) eller teknikk(-jutsu). Utøves alene med Iaito (sink/aluminiummodell av katana) eller Shinken (ekte skarpt sverd). Man øver faste bevegelsesmønster (kata) der man trekker sverdet mot forskjellige imaginære angrep, som oftest fra knelende posisjon(seia).

Kenjutsu

Japansk sverdkunst med fokus på teknikk(-jutsu). Utøves mot partner med bokken (treningssverd av massiv eik) uten rustning. Ikke fullkontakt mulig, kuttene stoppes, blokkeres eller ungåes etter faste bevegelsesmønster (kata), tempo og tempovariasjon økes etterhvert.

Tameshigiri

Japansk sverdkunst. Utøves alene med Shinken (ekte skarpt sverd). Det kuttes ett eller flere Makiwara (tett pakkede ruller av strå eller lignende materialer med varierende tykkelse og kuttemotstand) med ett eller flere kutt.
Lagt inn: 11/22/2002 8:10:02 AM
 

Ingen aktive brukere.

Aktive gjester: 0

Antall besøkende siden 18.Juli.2002 : Disabled

Application started :